English version    

Przek±ski

Półmisek przek±sek


Przek±ski rybne


Półmisek przek±sek

Składniki:

Marynowane grzyby (podgrzybki, borowiki, pieczarki, kurki), marynowany czosnek, marynowane buraki, ogórki konserwowe, ogórki kiszone, marynowana cebula, buraki z chrzanem, marynowane ¶liwki, marynowana papryka, marynowane patisony, marynowana cukinia, sos majonezowy, sos tatarski, musztarda, chrzan biały, chrzan czerwony, jaja na twardo.

Sposób przygotowania:

Produkty powykładać na talerzyki, dopasować kolorystycznie. Poszczególne warzywa i grzyby można też nadziewać na patyczki robi±c szaszłyki. Inna zak±ska to jajka na twardo podane z rozmaitymi sosami, np. tatarskim lub majonezowym. Można też same żółtka (wydr±żone z połówek ugotowanych jaj) rozgnie¶ć i wymieszać z: musztard±, białym chrzanem lub czerwonym chrzanem. Tak przygotowan± mas± wypełnić połówki jaj.

Powrót


Przek±ski rybne

Składniki:

Ryby wędzone: węgorze, sieja, pstr±g, majonez, sos chrzanowy, sos tatarski, ciasto vol-au-vent, koperek, papryka.

Sposób przygotowania:

Ciasto vol-au-vent wypełnić sosami, na wierzchu poukładać kawałki wędzonych ryb. Ozdobić koperkiem, papryk±.

Powrót